Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΙΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ





ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
50 γρ. βούτυρο
1 κ.γλ. ταμπάσκο
αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Ντοματοχυμός με ψιλοκομμένα κομμάτια ντομάτας
2 κ.σ ελεαιόλαδο
κόκκινη πιπεριά
πράσινη πιπεριά
πορτοκαλί πιπερια(προαιρετικο)
κίτρινη πιπερια(προαιρετικο)
κρεμμύδι
σκόνη σκόρδου
αλάτι
πιπέρι μαυρο
πιπέρι κόκκινο
πάπρικα γλυκιά
πάπρικα καυτερή
2 κ.σ κέτσαπ
2 κ.σ μουστάρδα
λιγο κόκκινο κρασί



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις φτερούγες σε 2 μέρη: στον "αγκώνα" και το "δάχτυλο" (από την κλείδωση του και μετά το πετάμε) έτσι ώστε να μας μείνει η φτερούγα χωρίς το μυτερό μέρος.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Τηγανίζουμε τις φτερούγες σε πολύ λάδι, μέχρι να γίνουν τραγανές και πλήρως τηγανισμένες. Τις βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι.
Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα τάπερ με καπάκι, ρίχνουμε το μείγμα με το βούτυρο, κλείνουμε το καπάκι και το ανακινούμε για να ανακατευτούν οι φτερούγες με το μείγμα. Βάζουμε το τάπερ στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC, με αέρα, βάζουμε τις φτερούγες πάνω σε μια σχάρα με ένα σκεύος από κάτω για να μην λερώσουμε τον φούρνο και ψήνουμε τις φτερούγες για 8'. Μετά τις γυρνάμε και τις ψήνουμε για ακόμα 8'.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στη μεγαλύτερη θερμοκρασία και τοποθετούμε σ'αυτό ενα αντικολλητικό τηγάνι μετρίου μεγέθους ενώ πρώτα έχουμε βάλει μέσα σ'αυτό το ελαιόλαδο.
Όταν δούμε ότι το λάδι έχει ζεστάθει μειώνουμε τη θερμοκρασία και βαζουμε τον ντοματοχυμό.
Βάζουμε τα μυρωδικά.
Ανακατεύουμε για λίγη ώρα και προσθέτουμε ύστερα τις πιπεριές,το κρεμμύδι,την κέτσαπ και την μουστάρδα,αφού πρώτα τα ψηλοκόψουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
Αυξάνουμε την φωτιά ξάνα.
Ανακατεύουμε καλά και στην συνέχεια ξανά βάζουμε τα μυρωδικά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ύστερα από λίγα λεπτά σβήνουμε ρίχνοντας λιγο κρασί και έτοιμο.
Σερβίρουμε τις φτερούγες με τη σάλτσα και διάφορα ψιλοκομμένα ωμά λαχανικά.

Το μυστικό μου
Μπορείτε εκτός από τα παραπάνω υλικά να βάλετε και άλλα της αρεσκείας σας.. Επίσης, μπορείτε να προσθέτετε όσες φορές θέλετε με μυρωδικά την σάλτσα σας ή ακόμα και να μειώσετε. Εξαρτάται από τις γεύσεις που προτιμάτε.Μπορείται επίσης να βάλετε κατά την διάρκεια και κύβο κότας ή λαχανικών του εμποριόυ.Νοστιμένουν απίστευτα την σάλτσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου