Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ







ΥΛΙΚΑ
400 γραμμ. σπαγγέτι
2 φλ. τσαγ. φρέσκα φύλλα βασιλικού πολύ ψιλοκομμένα
1/4 φλ. τσαγ. κουκουνάρι
1/4 φλ. τσαγ. αμύγδαλα
1/2 φλ. τσαγ. παρμεζάνα τριμμένη
2 σκ. σκόρδο
2/3 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο να ψηθούν για 10΄ στους 200°C, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.Χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι και τα αμύγδαλα, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι. Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά.Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Βράζουμε τα σπαγγέτι για 7-8΄ σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα πέστο, ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε.


Το μυστικό μου
Ρίχνουμε το λάδι με ροή κλωστής, ώστε το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου